HDMBLM logo

Prijava e-postera

Novost je ovog kongresa da će se po prvi put posterske sekcije održati prezentacijom postera u e-obliku (e-poster). Primjena velikih ekrana („touch-screens“) omogućit će prezentaciju e-postera jednako kao što je to uobičajeno s tradicionalnim, papirnim posterima. Štoviše, ovim tehnološkim iskorakom e-posteri će biti dostupni svim sudionicima kongresa tijekom i nakon završetka kongresa, na web stranici te u mobilnoj aplikaciji kongresa koja će biti dostupna za preuzimanje.

Krajnji rok za slanje e-postera je 30.04.2018.

U nastavku pročitajte upute za e-postersku sekciju i usmena izlaganja postera.

E-posterska sekcija

E-poster se izrađuje u programu PowerPoint i pohranjuje u PNG formatu. Dokument (PNG) OBAVEZNO pohraniti pod nazivom koji uključuje: broj (oznaku) postera i prezime autora koji ga prezentira (npr. P-1 Prezime).

Prilikom izrade postera potrebno je slijediti sljedeće upute:

  1. U PowerPoint programu, u izborniku Page Setup podesiti format postera odabirom dimenzija: širina 68cm, visina 121cm, te opcije jedan slide, kao što je prikazano na slici ispod:

    slide

  2. Poster se dizajnira i izrađuje na isti način kao i poster koji se priprema za papirni oblik.
  3. Preporučena veličina slova je sljedeća:
  • Naslovi i podnaslovi 60-90
  • Tekst i tablice 30-45
  • Legende uz slike 25-30
  1. Pohraniti e-poster odabirom Save as opcije i izabrati tip dokumenta (Save as type) PNG. OBAVEZNO pohraniti pod nazivom koji uključuje: broj (oznaku) postera i prezime autora koji ga prezentira (npr. P-1 Prezime).

Usmena izlaganja postera

Potrebno je prirediti PowerPoint prezentaciju za izlaganje u trajanju od 5 minuta. 

Osim PowerPoint prezentacije za usmeno izlaganje potrebno je izraditi i e-poster. Autori koji imaju usmeno izlaganje postera ne trebaju i dodatno prezentirati e-poster, ali će njihov e-poster biti vidljiv, zajedno s ostalim e-posterima, na ekranima predviđenima za prezentaciju e-postera.

U slučaju bilo kakvih pitanja obratite nam se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Prijave epostera su zatvorene!

HR EN